Nasıl Yapılır

Cilt Bakımı – Cildiniz Nasıl?

Losyonlar, botoks, doldurucular, lazerler ve diğer cilt sıkılaştırma yöntemleri… Birçok cilt bakımı seçeneklerine sahip olmak harika, ama bunları kullanmaya başlamak için gereken zamanı ne zaman öğreneceksiniz? Hangi yaşta bunlardan birini veya daha fazlasını rutin bakımınıza eklemeyi düşünmeye başlamalısınız? Sizce cildinizde kötü gördüğünüz bir bölgeyi düzeltmeye çalışmak için çok mu geç kaldınız?

Cilt Bakımı İçin İşte Bazı İyi Genel Kurallar

20’li yaşlarınızda:

Yüzünüzü, boynunuzu, göğsünüzü ve ellerinizi her sabah güneşten koruma uygulamasına başlamak için hiçbir zaman erken değildir. Mümkünse genç yaşlarınızda veya 20’li yaşlarda başlayın. Sabah bir defa 30 saniyelik krem uygulaması, cildinizi yıllarca yaşlanmadan kurtaracaktır.

Sabahları güneş kreminin altında kullanacağınız iyi bir nemlendirici, iyi bir antioksidan olan katı bir temel madde ile cilt bakımı rutini oluşturun. Gece, reçetesiz retinol veya reçeteli bir A vitamini kremi kullanın.

Sahip olmadığınız sorunları “düzeltmeyin”. 25 yaşındaysanız ve kaşlarını çattığınızda çizgileriniz yoksa Botox’a başlamak yalnızca zamanınızı ve paranızı boşa harcar. Yalnızca sorunlar geliştiğinde başlayın. Kim bilir, şanslı olabilirsiniz ve hiç ihtiyacınız olmayabilir.

30’larınızda:

30’lu yılların ortalarına gelindiğinde, çoğu kadın ve erkek kaş çatma çizgileri, karga ayakları veya üst dudak çizgileri göstermeye başlamışlardır. Bu genellikle, yılda 2-3 kez küçük miktarda Botox ile önleyici tedavilere başlamak için iyi bir zamandır, ancak bu sorunları gerçekten yaşarsanız yapın.

Neredeyse herkes 30’larından sonra ışın tedavisinden fayda görebilir. Farklı tedavilerin güç ve sonuçlarında büyük bir fark var. Bu nedenle lütfen bu Lazer kullanımı konusunda doğru cihazı seçin. Lazer tedavisi küçük kahverengi lekeleri ve kan damarlarını temizler ve cilt dokusunu iyileştiren bir kolajen üretir.

40’tan Fazla Yaşlarda Cilt Bakımı

Doldurucular, 40-50 yaşlarına kadar çoğu kadını / erkeği etkileyen hacim kaybının (sarkma) erken belirtileri ile yardımcı olabilir. Yılda iki kez bir şırınga veya iki hyaluronik asit dolgu maddesi ile başlamak sarkmayı geciktirir. Herkeste bu etki bambaşkadır ve bu nedenle mevcut sarkmayı düzeltmek ve daha sonra bakımını yapmak için doktorunuza danışın.

Lazer tedavileri bu çağda özelleştirilmelidir. Thermage / Ultherapy gibi cildin sıkıştırılmasından fayda sağlayabilecek biri olabilir. Karbon dioksit lazeri gibi daha yoğun lazerli cilt iyileştirmesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu sonuçlar bireye göre değişir, bu nedenle bir danışmana ihtiyacınız olacaktır.

60’tan daha mı fazlasınız? Cildiniz bu teknolojilerle hala dikkat çekici hale getirilebilir ve güvenle iyileştirilebilir, sadece biraz daha zaman, daha fazla tedavi ve daha fazla masraf gerektirir.

Ve her yaş için bazı iyi tavsiyeler:

  • Pazarlamacılardan veya arkadaşlarınızdan duyduğunuz her şeye inanmayın. Kendi web araştırmalarınızı (tanınmış sitelerde) yapın ve doktorunuzla konuşun, aynı zamanda kendi cildinizi ve reaksiyonlarını da göz önünde bulundurun. Hepimiz farklıyız, bu yüzden başkaları için işe yarayan yöntemler sizde yaramayabilir.
  • Aynı anda birden fazla cilt bakımı ürünü kullanmayın.
  • Yeni bir cilt bakımı ürününün yararlı bir etkisini görmek genellikle 1-3 ay sürer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı