Nasıl Yapılır

Elektrikli Aletlerin Harcadığı Paralar

Hayatımızda elektriğin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz öyle değil mi? Şuan bile bu bilgileri okuyabilmeniz için bir elektrik kullanımına ihtiyaç bulunmaktadır. Elbette ki şarjlı cihazlar da kullanıyor olsanız da o şarjın cihaza iletilebilmesi için bir enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Günlük hayatımızda pek çok farklı elektrikli alet kullanıyoruz. Fakat bu cihazlar ne kadar elektrik tüketimi yapıyor bunları biliyor muyuz? İşte sizlere bu konuda bilgi vererek, hangi cihazın ne kadar elektrik enerjisi tükettiği hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Elektrikli Aletlerin Tüketimleri

Her cihazın kendine göre farklı bir çalışma prensibi olmasından dolayı, elbette ki her cihaz çalışması halinde farklı elektrik enerjilerine ihtiyaç duymaktadır. Genel olarak günlük hayatta kullandığımız elektrikli aletlerin tüketimleri aşağı da ki gibi belirlenmiştir.

  • İlk olarak yıllık elektrik tüketimi nasıl hesaplanır bu formülden başlayalım.
  • Cihazın tükettiği Watt x Cihazın yıllık kullanımı (gün) x Cihazın kullanıldığı saat = yıllık kWsaat tüketim: Çıkan kWs Tutarını ise, 1kWs kullanım bedeli ile çarparak kaç TL tüketim yaptığını hesaplayabilirsiniz.

Hangi ürün ne kadar harcıyor?

  • A+ bir buzdolabı kesintisiz olarak günde 1 kWs harcarsa eğer, yılda 360 kWS tüketim yapacaktır.
  • Klima, modele göre değişiklik gösterebildiği gibi, günde 8 saat ortalama çalıştığı zaman, soğutma modunda 70 gün olarak çalıştığını var sayarsak eğer, yıllık tüketim 1232 kWS olacaktır.(Watt gücü 2200 W)
  • Diz üstü bilgisayarlar, 75 W olmak üzere, günde 4 saat ve 240 gün olarak hesaplandığında ise, yıllık tüketimi, 72 kWs olacaktır.
  • TV lerde ise, günde 5 saat olarak hesaplanırken yıllık tüketim, 182,5 kWS olarak hesaplanmaktadır.
  • Masa üstü ve tüplü ekran bilgisayarlarda ise, yıllık tüketim 110 W ile 240 gün boyunca 4 saatlik kullanımlık sonrasında, 106 kWS tüketim gerçekleştirecektir.
  • Bekleme modunda bir bilgisayar kesintisiz olarak bir yıl kalırsa, yıl boyunca 400 kWS tüketim harcayacaktır. Watt gücü ise 50 W olarak bilinmektedir.
  • Çamaşır makinelerinde genel olarak, ortalama 3000 w güç ile bilinirse, haftada 4 kere çalışması halinde 52 hafta da toplam olarak, 280 kWS tüketim gerçekleştirecektir.
  • En önemlilerinden olan ve çoğumuzun merak ettiği elektrikli su ısıtıcıları, 2200 W olmakta olup, 365 gün 6 dakika olarak hesapladığımızda, 80,3 kWS tüketim yapacaktır.
  • Son olarak kombi tüketimi hakkında bilgi vermemiz gerekirse eğer, günde 12 saat kullanıldığını varsayarsak 2000 W gücü ile 120 metre karelik bir evde20 haftada toplamda 3360 kWS tüketim gerçekleştirecektir.

Bu tüketimleri güncel kWS bedeli ile çarparak ne kadar tüketim (TL) yaptığını bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı