Nasıl Yapılır

Iphone Suya Düşerse Yapılması Gerekenler

Öncelikle hiç panik yapmamanız gerekmektedir. Bazı modeller kadar suya dayanıklı olmasa da iphone da bu konuda pek de kötü bir durumda değildir. Su kaçması durumunun önlenmesi için telefonun bazı özellikleri yeniden gözden geçirilmiştir. Eğer böyle bir durumla karşılaşmışsanız söylediğimiz gibi hemen paniğe kapılmayın, telefonu sudan çıkartın ve cihazınızı zaman kaybetmeden hemen kapatın. Çünkü suya düşen cihaz açık bir halde ve prize takılı halde ise kısa devre yapabilme ihtimali vardır ve içindeki elektronik düzenekler kısa devre yüzünden bozulabilir. Cihazınızı kapattıktan sonra sim kartınızı yuvasından çıkarın ve o yuvayı mikrofiber bez yardımıyla ıslaklığını giderecek şekilde hassas bir şekilde kurulayın. Bu kurulama işleminde ise dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Mikrofiber bezin suyu emmesini sağlayarak kurulama işlemini gerçekleştirin. Eğer İphone cihazınız basit bir şekilde değil de ciddi bir şekilde ıslandıysa ve bu şekilde suya düştüyse bekleme süresini arttırarak belli bir süre açmayınız. En az 2 ya da 3 gün durması faydalı olacaktır. Bu sadece iphonelar için geçerli değildir. Tüm telefonlara uygulanabilir ve sabredilirse doğru sonucu verecektir. İphoneların bataryası çıkmadığı için bu işlemler batarya telefonun içerisindeyken yapılır ve son derece dikkatli olunmadır. Aksi takdirde bataryadan kaynaklanabilecek sorunlarla yüzleşebilirsiniz.

Yapılmaması gerekenler

             Telefonunuzla böyle bir durum yaşadıysanız yapmanız gerekenler kadar yapmamanız gerekenler de önem taşımaktadır bu noktada. Kurutma makinesi kullanarak telefonunuzu kurutmaya çalışmak en yanlı yollardan biridir ve bu yolu kullanmamanız telefonunuz açısından faydalı olacaktır. Bunun nedeni ise kurutma makinesinin suyu yok etmeyip dağıtması ve telefona giren suyun telefonun başka parçalarına da ulaşabilmesi durumudur. Elektrik süpürgesi ile suyu çekme düşüncesi de çok yanlı bir yoldur ve telefonunuzun hassas parçalarına zarar vererek bozulmasına yol açabilir.

Tekrar Yapılabilecekler Listesine Gelirsek

             Telefonunuz su geçirdiğinde bazı malzemeleri kullanmak fayda sağlayacaktır. bunlardan en çok bilinen ve en çok kullanılanları arasında pamuk, vakum poşet, silika jel, temiz bir havlu ve şarj cihazı bulunmaktadır. Kurtarma aşamalarını sırasıyla uygulayacak olursanız telefonunuzu kurtarabilir ve sizler de bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken şey dediğimiz gibi telefonu kapatmak olacaktır. Kurulama işlemini gerçekleştirin ve daha sonra telefonu parçalarına ayırın. Bataryasını, sim kartını, hafıza kartını ve bunun gibi parçaları telefonunuzdan ayırın.Pamuk ve temiz bezlerle kullanmanız faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı