Nasıl Yapılır

Klavyede Onay İşareti Nasıl Yapılır

Bilgisayar kullanımının günümüzde yaygınlaşması hatta işyerlerinde vazgeçilmez birer iş malzemesi haline dönüşmesi nedeni ile herkesçe iyi ya da kötü bilgisayar kullanımını öğrenme zorunluluğu hissedilmektedir. Hakikaten de hemen hemen herkes tarafından bir şekilde klavye kullanımı söz konusu olsa dahi klavye kullanmanın kimi özelliklerinin bilinmemesi sebebi ile birtakım sorunlarla karşılaşılması kaçınılmaz hale gelmektedir. Klavye kullanımında sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri de klavyede özel işaretlerin nasıl yapılması gerektiği hususudur. Klavyedeki özel işaretler özellikle bir devlet dairesi tarafından verilen formların bilgisayar ortamında doldurulması gerektiği veya özel şirketlerde çalışanlar tarafından formlar doldurulurken karşımıza çıkmaktadır.

Klavyede Onay İşareti

Bunların dışında okulda öğrencilerin performans değerlendirme veya proje ödevi olarak adlandırılan ödevlerinde de kimi zaman özel klavye işaretlerinin kullanılması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Özel klavye işaretlerinden en çok sorunla karşılaşılanı şüphesiz ki onay işaretidir. Klavye kullanmak durumunda kalanlar X, +, % gibi işaretleri kolaylıkla yapabilse de klavye üzerinde onay işareti bulunmadığı için klavye ile onay işareti yapmak adeta içinden çıkılamayan bir sorun haline dönüşmektedir zaman zaman.  Onay işaretine Word, excel veya diğer yazı yazma programlarından birini kullanırken ihtiyaç duyabilirsiniz. Çoğu zaman onay işareti kopyala yapıştır yöntemi ile kullanılmakta ise de önemli olan onay işaretinin klavye kullanılarak nasıl yapılacağının öğrenilmesidir. Onay işaretini yapabilmek için karakter kodu kullanabilirsiniz.

Klavye İşaretleri

Karakter kodu kullanarak onay işareti yapmak istemeniz halinde klavyenin “alt” tuşuna basılı tutarak klavyedeki rakamları kullanarak “0252” rakamlarını tuşladıktan sonra alt tuşuna basmayı bırakmanız yeterli olacaktır. Ancak kimi zaman bu karakter kodu kullanıldığında farklı sembollerin meydana geldiği de olmaktadır. Bu nedenle şayet bu karakter kodu uygulaması işe yaramaz ise daha güvenilir ve kesin bir yol olan sembol ekleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Sembol ekleme yöntemi ile klavyede onay işareti eklemek isterseniz; ekle sekmesine tıklayarak bu sekmedeki simgeler grubundan simge ve ardından diğer simgeleri seçebilir, ardından simgeler menüsünden yazı tipi olarak “Wingdings” yazı tipini seçtikten sonra karşınıza yazı programlarında kullanabileceğiniz pek çok sembol çıkacaktır, listenin en altında ise onay işareti bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı