Nasıl Yapılır

Iphone’da Dns Adresi Değiştirme 2022

İnternette daha rahat bir şekilde gezinmek için dns değiştirme ihtiyacınız olacaktır. Android ve ios platformları için bu durum farklılıklar gösterebiliyor ve bu yazımızda da iphone kullanıcıları için bu işlemin nasıl yapılacağını adım adım sizlere sunacağız. Dilerseniz başlayalım…

Dns Adresi Değiştirme

  1. Telefonlarınızın ayarlar menüsüne gidiyoruz…
  2. Burada aradığımız buton wi-fi butonu olacaktır ve bu butona basılı tutuyoruz.
  3. Bağlı olduğunuz kablosu ağın ismini göreceksiniz ve bunun yanında bilgilendirme simgesi olan info butonu olacaktır. Tıklıyoruz.
  4. Wi-Fi bölümünde dns butonuna tıklıyoruz ve dns değişikliğini bu alan üzerinden yaparak kaydet butonuna basıyoruz. Sitemizde yer alan dns değerlerini tercih edebilirsiniz. Tamamı güncel ve kullanıma açıktır.

8.8.8.8 8.8.4.4 dns adresleri genellikle tercih edilen dns adresleridir ve hali hazırda kullanıma açıktır.

Neden Dns Değiştirmeliyim?

Ülkemiz ne yazık ki internet teknolojisi konusunda geri planda kalmış durumda ve çok sayıda siteye erişimin engellenmesi de bunun en belirgin göstergelerinden bir tanesidir. Özgürce internette gezinme hakkınız da elinizden alınıyor ev bu yüzden dns değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Dns değiştirmeden de internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz ancak girmek istediğiniz site ülkemizde yasaklı ise bu ne yazık ki mümkün olmuyor. Dns değiştirme ile birlikte artık sizler de özgür bir şekilde internet sitelerindeki yerinizi alabileceksiniz. Dns değiştirme işlemini, yukarıda da belirttiğimiz gibi gayet kolay ve sizler de yukarıda belirttiğimiz adımları izleyerek bu değişikliği kolayca ve kısa sürede yapabilirsiniz. Android için bilgi almak isterseniz de yine sitemizde yer alan makalelere göz atabilirsiniz. Bu işlemler sonrasında yasaklı sitelerin kapıları da sizlere açılıyor ve istediğiniz her siteye sorunsuz bir şekilde girme fırsatı elde ediyorsunuz ve bu sayede internet özgürlüğünüz de kısıtlanmamış oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı