Nasıl Yapılır

Ders Çalışma Programı ALES

  Ales sınavı yüksek lisans yapmak isteyen pek çok öğrencinin girdiği ve çok çok önemli bir sınavdır. Sınava her yıl ortalama olarak 300 bin öğrenci katılmakta olup büyük bir çoğunluğu 70 puan ya da daha az puanlar almaktadır. Bu sebeple Ales sınavına ciddi bir hazırlık gerektirmektedir. Bu noktada ders çalışma programı ales için çok büyük önem taşımaktadır. Düzgün bir program ile birlikte çalışma verimi büyük oranda artacak ve sınavda çok daha yüksek bir puan alınması kaçınılmaz olacaktır. Ancak hazırlanan programda bazı noktalara dikkat etmek gerekmekte olup, bu noktalar atlandığında verimli bir program oluşturmak mümkün olmayacaktır.

Ders Çalışma Yöntemleri

  Ders çalışma programı ales sınavı için önemlidir. Burada takip edilmesi gerek belli başlı adımlar bulunmaktadır. Bu adımlardan ilki Ales sınavının soru yapısını anlamaktır. İlk olarak sınavda ne tarz soruların solduğunu belirlemek gerekmektedir. Bilgiye dayalı mı yoksa yoruma dayalı mı? gibi soruları çok iyi cevaplamak gerekmektedir. Bir sonraki adım ise öğrencini gireceği bölüm ile alakalı alan testleri ile çalışmak olacaktır. Yüksek lisans yapılmak istenen bölümün hangi alana ait olduğu bilinmeli ve bu doğrultuda çalışmak en iyi yöntem olacaktır. Bir sonraki adım ise alana göre çalışmaktır. Öncelikle sayısal ve sözel alanlarında çalışma yöntemleri bir miktar farklılık görülmektedir. Sayısal alanda çalışmak için daha çok konu eksikliklerini gidermek, sözel alanda ise yorum ve mantık temelli çalışmak iyi olacaktır. Konu çalışmak yerine bol bol soru çözümü yaparak hız kazanmak daha önemli bir hal almaktadır.

En İyi Ders Çalışma Programları

  Ders çalışma programı ales sınavına hazırlanırken bu adımları izleyerek yapılması halinde sınava hazırlanan öğrenciler çok daha verimli bir çalışmaya sahip olup sınavda çok daha iyi puanlar alarak istedikleri alanda yüksek lisans yapabileceklerdir. Öte yandan programın hazırlanması esnasında öğrencilerin saat belirlemek yerine daha yuvarlak bir çerçeve belirlemek daha doğru olup, öğrencinin kendine vakit ayırabileceği zamanı da bırakmak gerekmektedir. Kendine vakit ayırmadan sürekli ders çalışmak ya da programı çok fazla boşluklar ile doldurmak verimli olmayacak ve öğrencinin sınavda istediği puanı almasını sağlamayavaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı