Nasıl Yapılır

Ders Çalışma Programı Çizelgesi Lise

  Ders programı oluşturmak eğitim öğretim hayatı boyunca pek çok öğrenciye yardımcı niteliği taşımaktadır. Özellikle ders çalışma programı çizelgesi lisede çok daha gerekli olmaktadır. Bunun sebebi üniversite sınavının yaklaşması ve öğrencilerin çalışırken belli bir program takip etme istediğidir. Peki öğrenciler neden programa ihtiyaç duymaktadır? Pek çok öğrenci lisede düzensiz bir şekilde çalışmaktadır. Belli belirsiz bir başarı gösteren öğrenci kitlesi sınavın yaklaşması ile birlikte düzenli bir program eşliği ile başarı göstermeyi hedeflemektedir. Çünkü girilecek olan sınav hem üniversiteyi hem de üniversite sonrası hayatı ciddi miktarda etkileyecek olan bir sınav olarak çok büyük öneme sahiptir.

Ders Çalışma Çizelgesi Nasıl Hazırlanır?

Ders çalışma programı çizelgesi lisede okuyan öğrenciler için genel ders çalışma programı adımlarını içermesi yanında 3. ve 4. Sınıflarda biraz daha farklılık göstermektedir. İlk olarak klasik ve verimli bir ders çalışma programı bazı etkenler etrafında hazırlanması gerekmektedir. İlk olarak öğrenci kendini tanımalı ve abartı çalışma sürelerinden uzak durması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse 2 ya da 3 saat çalışan bir öğrencinin 8 ya da 10 saatlik bir program hazırlaması ve ardından bunu uygulaması pek olası bir durum değildir. Bir diğer önemli nokta ise kesin zaman dilimleri belirlememek gerekmektedir. Çünkü kesin zaman dilimler öğrenci üzerinde bir baskı oluşturmaktadır. Ayrıca belirtilen zamanda herhangi bir nedenden ötürü derse başlanamaması öğrencinin motivasyonunu düşürecek ve zaman içinde programdan iyice ayrılmasına neden olacaktır.

Lise Öğrencileri İçin Ders Çalışma Programı

  Ders çalışma programı çizelgesi lisede okuyan 3. ve 4. sınıflar için bir miktar farklılık göstermektedir. Bunun nedeni ise üniversite sınavının yaklaşmasıdır. Hazırlanılan bu sınavda başarı göstermek için sistemli bir çalışma gerekmektedir. Çok fazla ve düzensiz bir çalışma yanlış bir yaklaşım olmakla birlikte başarı sağlamak yerine elde edilebilecek başarıyı daha da aşağıya çekmektedir. Bu nedenle son sınıf öğrencilerinin programlarında aşırıya kaçmadan soru çözümü eklemeleri doğru bir hamle olacaktır. Soru çözmek sınavın sistemine daha aşina olmayı ve soru çözme de hız kazanılmasını da sağlamaktadır. Ayrıca 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü unutulmamalı ve çözümünden emin olunmayan soruların boş bırakılması gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı