Nasıl Yapılır

Instagramda Takip Ettiklerim Artıyor(Uygulama Kaldırma)

     İnstagram aylık aktif kullanıcı sayısı 700 bine ulaşmış büyük bir fotoğraf ve video paylaşım ağı. Bu sayı nisan ayının verilerine göre belirlenmiş olan bir sayı. Uygulamanın çıktığı zamandan bu yana kadar tam 7 kat bir büyüme yaşamış instagram. Kaydedilen verilere göre de bu sayının hızla artacağı konuşuluyor.

Instagramda Takip

     İnsanlar sosyal medya hesaplarında fikirlerini, gezdikleri yerleri, yedikleri içtikleri şeyleri paylaşmaktan büyük keyif duyuyor. Ve bu paylaşımlarını insanlara göstermekten de. Günümüzde bir arkadaşın, dostun nerede olduğunu ne yaptığını hep bu tarz sosyal medya hesaplarından duyuyor görüyoruz. Ve bu akım giderek büyüyor.

     Bu akımla birlikte yaptıklarını insanlara göstermek isteyenler ve takipçi sayılarını arttırmak isteyenler bazı uygulamalara başvuruyor. Bu uygulamalar genelde profilime kim bakmış, seni takip etmeyenleri görme, hangi fotoğraflarını beğendiğini görme tarzında uygulamalar. Bu uygulamaya katıldığınız anda uygulama sahipleri profilinize izinsiz girebilir, takipçi sayınızı arttırabilir azaltabilir ya da özel olarak insanlara mesajlar atabilir. Bir anda instagramda takip ettiklerim artıyor(uygulama kaldırma) sorunuyla karşılaşılabilir.  Bunun sebebi ise uygulamaya katılırken hesabında oluşacak bütün değişikliklere izin vermek. Kimse bu izinleri verirken ileride böyle bir sorunla karşılaşacaklarını bilmiyor.

Instagram Takip Uygulamaları Nasıl İptal Edilir?

  • Öncelikle instagram hesabından tüm uygulamaların profile erişimi durdurulmalıdır. Bu ise instagram hesabından uygulamalara girilerek bütün erişimlerin durdurulması butonunu basılarak etkisiz hale getirilebilir.
  • Diğer bir yöntem olarak instagram hesabınızı açın ve kendi profilinize girin. Sağ üstte yer alan üç noktaya dokunun. Seçenekler kısmına tıklayın ve kişileri bul seçeneğine dokunun. Daha sonra o sayfa açıkken tekrar üç noktaya dokunun ve kişilerin bağlantısını kes kısmına tıklayın. Gelen onay ekranında bağlantıyı kes’i onaylayın.
  • Daha sonra her ihtimale karşı hesabın şifresini değiştirmek güvenlik açısından önemlidir.

Alınacak önlemler

     İnstagram gibi büyük bir platformda, gizliliğe önem veren bir platformda kimse kim kimin profiline bakmış bunu göremez. Bu insanları kandırmak üzere yapılmış bir yöntemdir. Diğer şekilde takipçi çoğaltmaz instagram ilkelerine aykırıdır. Bu yöntemler gizli saklı yollarla gerçekleştirilir. Bu tarz uygulamalara güvenmemek gerekir. İnstagramda takip ettiklerim artıyor(uygulama kaldırma) diyorsanız yukarıda belirtilenlere dikkat etmeniz önerilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı