Nasıl Yapılır

Iphone Sportlight Aramaması Nedir

Teknolojinin gelişiminin en güzel yansımalarından birçoğunu telefon alanında iphone ile yaşamaktayız. İlk İphone’nin 2007 yılında piyasaya sürülmesiyle çoklu dokunmatik ekranla tanıştık. Başta herkesin tuşlu telefonlardan dokunmatik bir telefona geçişi için zor denilse de şu an etrafımıza baktığımızda Apple’ın getirdiği bu yenilik sayesinde akıllı telefon piyasası ortaya çıkmıştır. Teknolojinin hızlı ilerlemesini bizlere en iyi aktaran ve akıllı telefonların içerisinde her yıl yeni bir gelişme ile çıkan akıllı telefon iphone’dur. İphone’ların bu gelişmiş dünyasında gizli kalmış ama çok işe yarayan bazı özellikler vardır. Bir çok iphone kullanıcısının ismini bile duymadığı bu özelliklerden bahsedelim. İphone kullanıcılarına kullanım konforu sağlamak için her geçen gün farklı özellikler sunuyor. Bu sayede telefon kullanıcısı birçok uygulamayı kolay şekilde kullanabiliyor.

Iphone Sportlight Bilinmeyen Özellik

                  Birçok iphone kullanıcısı henüz telefonlarının özelliklerini tam olarak keşfedememiş durumda. Oysa iphone sizlerin hem telefon üzerinde hem de internet üzerinde en hızlı şekilde arama yapabilmesi için spotlight uygulamasına sahip. Ana menü ekranında iken telefonunuz parmağınızı ortadan hızlıca aşağı çektiğinizde açılıyor uygulama. Yazdığınız kelime ile hem telefon üzerinde hem de internet üzerinde aramanızı hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bu sayede hızlı bir şekilde telefonda yada internetten arama yapabiliyorsunuz. Yapılan arama sonuçlarının telefonda bulunmaması halinde internetten arama gerçekleşiyor.

Spotlight Ayarları

                  Ayarlar menüsünden genel ayarları ordan da sportlight’ı seçerek sizde sportligh ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Uygulamalar, müzikler, notlar gibi birçok alanda telefon üzerinde arama yapar. Belirli cümleleri veya kelimeyi hatırladığınız mesajı kolayca bulmanızı sağlar. Ayrıca internet açık olduğunda internet üzerinde veya wikipedia üzerinde arama yapmanıza yardımcı olur. Arama yapmak istediğiniz uygulamaları seçerek sizde telefonunuzu daha konforlu şekilde kullanın. Bu uygulamayı iphone, ipad, macbook ve ipod modellerinde kullanabilirsiniz. Apple’ın tüm ios ve os x işletim sistemini kullandığı tüm ürünlerinde spotlight araması mevcuttur. Eğer aradıklarınız telefonunuzda veya bilgisayarınızda bulunamadıysa Spotlight araması sayesinde çevirim içi öneriler sizlere gösterilir. Çevrim içi öneriler internetten yaptığınız aramanın sonuçlarının sıralanmasıdır.

İphone’un kullanıcılarına sunduğu kolaylar sizlerin teknolojiden daha kolay faydalanmasına yardımcı oluyor. Spotlight uygulaması sayesinde sizde telefonunuzda aradığınız şeyi veya internet üzerinde aradığınız şeyi en kısa sürede ve en kolay şekilde bulabilirsiniz. İphone’un kullanıcılarına sunduğu bu güzel uygulamayı sizde aktif hale getirin ve telefonunuzu daha kolay kullanmanın tadını çıkarın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı